Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Mantarlı Tavuk Türlü

(Mantarlı Tavuk Türlü nasıl yapılır)

Mantarlı Tavuk Türlü için kullanılan malzemeler :
300gr. kayın mantarı
100gr. tavuk kuşbaşı
250gr. brokoli
2 sivribiber
2 soğan
3 domates
1 kesme şeker
50gr. margarin
1 çorba k. limon suyu
1 su bar. su
tuz

Tarifi :
Mantarları nemli bezle silip doğrayın ve limonlu suda bekletin. Soğanları soyup kıyın. Brokoliyi küçük çiçekler şeklinde ayırın. Sivribiberleri temizleyip dilimleyin. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Magarini tencerede eritip soğanı pembeleştirin. Tavuk etlerini ilave edip 5 dakika kavurun. Süzülmüş mantarları ilave edip 5 dakika soteleyin. Domates ve sivribiberi ekleyip tuzla tatlandırın. Brokoli ve suyu ilave edin. Şeker ve limon suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : sultan/20
Gönderdiği tarih : 07 Mayıs 2007

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.