İç Baklalı Yaprak Sarması için kullanılan malzemeler :
500gr. Salamura asma yaprağı
2 su bardağı iç bakla
2 su bardağı ince yarma
2 ad. büğük boy kuru soğan
1 yemek kaşığı nane
yarım demet dereotu
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul veya toz kırmızı biber
1-2 ad. kemikli et
2 su bardağı et suyu
tuz
Tarifi : 1 gece önceden ıslatılmış ve haşlamış olan iç bakla Rondo dan geçirilip ufak parçalara bölünür. Üzerine yıkanmış ve ayıklanmış olan ince yarma, doğranmış kuru soğan, ince kıyılmış dere otu, nane ,salça , tuz ve baharatlar ilave edip yoğurularak dolma harcı hazırlanır.
Hazırlanan harç ile dolmalar hafif kalın olarak sarılır.
Pişirme aşamasında tencerenin dibine kemikli et yerleştirip üzerine sarılmış dolmalar sıkı şekilde dizilir.
2 su bardağı sıcak su eklenerek önce harlı ateşte biraz kaynayınca, kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 8
Gönderen : selma ozata Gönderdiği tarih : 09 Aralık 2007