Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Etli Beyaz Lahana Dolması

(Etli Beyaz Lahana Dolması nasıl yapılır)

Etli Beyaz Lahana Dolması için kullanılan malzemeler :
1 kg lık bir lahana
1 kg orta yağlı kıyma
2 adet soğan
2-3 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı salça
2 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
tuz

Tarifi :
Lahanaların yapraklarını yırtmadan ayırın.
Yıkayıp, her seferinde 1- 2 tane olmak üzere kaynar tuzlu suya atın, tencerenin kapağını kapatın ve 1- 2 dakika haşlayın.

Delikli kepçeyle çıkarıp, bir kenara alın ve bütün lahanaları bu şekilde bitirin. Yaprakları damarlı kısımlarından sarılabilecek büyüklükte ayırın. Harcı için rendelenmiş soğana salça, pirinç, kıyma, tuz ve karabiber koyup güzelce karıştırın. Nane serpiştirin ve içine lahananın haşlama suyundan yarım fincan kadar dökün. Yayvan bir tencerenin dibine lahananın sert kısımlarını yerleştirin.

Lahana yapraklarını avucunuzun içine açın, hazırladığınız harçtan bir miktar koyun ve sarın.
Tencereye sıralayın, üzerine yeterince su koyun ve kapağını kapatın.

Lahanalar ve pirinçler yumuşayana dek pişirin.
Sıcak, sıcak servis yapın.

NOT: Nane yerine maydanoz da kullanabilirsiniz.
Eğer lahana yapraklarını avucunuzun içinde saramıyorsanız, düz bir zemin üzerinde de sarabilirsiniz.


Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : selma ozata
Gönderdiği tarih : 04 Şubat 2008

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.