Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Portakallı Ballı Tavuk

(Portakallı Ballı Tavuk nasıl yapılır)

Portakallı Ballı Tavuk için kullanılan malzemeler :
4 adet tavuk butu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarmısak
5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sos için;
½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 yemek kaşığı mısır nişastası (veya buğday nişastası )
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 yemek kaşığı süzme bal
2 çay kaşığı tuz, karabiber
2 çay kaşığı domates salçası
2 su bardağı ılık su

Tarifi :
Butların daha çabuk pişmesi için bıçağın ucuyla 5-6 yerinden kesilerek derin yarıklar açılır. Soğan incecik doğranır. Sarmısaklar soyulup pirinç tanesi büyüklüğünde dilimlenir. Zeytinyağı geniş bir tencereye koyulup tavuk butları tencereye yan yana sıralanır. Üzerlerine soğan ve sarmısaklar serpiştirilip orta ısılı ateşte, arada sırada çevrilerek yaklaşık 7-8 dakika kızartılır. Diğer taraftan, sos için portakal suyu ve mısır nişastası geniş bir kaseye koyulur. Tel çırpacak ya da çatal yardımıyla çırpılarak karıştırılır. Üzerine hardal, bal ve salça eklenip çırpmaya devam edilir. Tuz ve karabiber de serpildikten sonra ılık su aktarılıp iyice karıştırılır. Elde edilen pürüzsüz kıvamdaki sos kızarmakta olan tavukların üzerine aktarılır. Tahta bir kaşıkla birkaç kez karıştırılıp pişmeye bırakılır. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca ocağın altı kısılıp tencerenin kapağı kapatılır. Tavuklar iyice yumuşayıncaya kadar, en az 30-40 dakika pişirilir. Patates püresi ile birlikte servise sunulabilir. İstenirse ince kıyılmış maydanozla da süslenebilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Mart 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.