Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuklu Yufka Sarması

(Tavuklu Yufka Sarması nasıl yapılır)

Tavuklu Yufka Sarması için kullanılan malzemeler :
200 gr. tavuk kıyması
1 adet sivribiber
1 adet domates
1 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet yufka
2 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
Karabiber
kekik

Sosu için
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

Tarifi :
Sivribiber, domates, sarımsak, soğanı yağda kavurun. Tavuk kıymasını da ilave edip 5 dakika kavurun. Baharatları da ekleyip ılımaya bırakın. Yufkayı yayın içine ılımış olan kıymadan koyup rulo şeklinde sarın. 200 derece fırında 5 dakika kadar pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.