Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Etli Kabak Dolması

(Etli Kabak Dolması nasıl yapılır)

Etli Kabak Dolması için kullanılan malzemeler :
4 adet dolmalık kabak
200gr orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan
1 fincan pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 dal dereotu
1 fincan sıvı yağ
tuz
karabiber

Tarifi :
Kabaklarımız ortadan kesilerek içleri oyulur.Soğanlarımız ince ince doğranır. Dereotumuzda ince kıyılır ve kıyma ile birlikte tüm malzemeler karıştırılarak iç hazırlanır. Kabakların içlerine taşmayacak şekilde doldurulur.
Derin bir tencereye dizilir. Üzerine ekstra yapılacak salçalı su ilave edilir ve pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.