Sebzeli Tavuk 2 için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk göğsü
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
1 su bardağı su
1 adet yeşil biber
5 adet mantar
sıvıyağ
tuz
karabiber
isterseniz 1 tatlı kaşığı salça
Tarifi : Tavuk göğüslerini kuşbaşı doğrayın. Soğan, patates ve havuçları soyarak yemeklik doğrayın.Mantar ve biberi ince ince kıyarak tüm malzemeyi hazırlayın.
sıvıyağda kavurun. 1′er dakika arayla yeşil biber, havuç, patates ve mantar ekleyerek sebzeleri kavurmaya devam edin.
En son kuşbaşı tavukları ekleyin ve göğüs etinin rengi beyaz olana kadar kavurmaya devam edin.Etlerin rengi istediğiniz kıvama gelince suyunu ve tuzunu ekleyerek kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
Sıcak servis yapın
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin