Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fıstıklı Tavuk

(Fıstıklı Tavuk nasıl yapılır)

Fıstıklı Tavuk için kullanılan malzemeler :
3 adet tavuk göğüs eti
6 yemek kaşığı şam fistığı içi
6 çay kaşığı tereyağı
6 adet kürdan
3 dilim kaşar peyniri
tuz

Tarifi :
Tavuk göğus etleri ortalardan uzun olarak ikiye ayrılır, her parça (6 adet çıkacaktır) elle hafifçe dövülerek inceltilir.Yeterli miktarda tuz serpilir.

Herbirinin ortasına çay kaşığı tereyağı ve 1yemekkaşığı fıstık içi ilave edilir. Ve rulo şeklinde sarılır ortasına 2 ye kesilmiş kaşarlardan 1er adet konur ve açılmaması için kürdan batırılır.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tavuklar pişene kadar (yaklaşık 30 dk. ) pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.