Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Patlıcan Kebap

(Patlıcan Kebap nasıl yapılır)

Patlıcan Kebap için kullanılan malzemeler :
500 gr yağlı kıyma
yarım demet taze sogan
yarim demet maydanoz
100 gr hazır kofte harcı veya ( 3 adet etimek,karabiber,yenibahar,tuz)
1 corba kaşığı zeytinyağ
2 adet bostan patlıcan
3 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Kıymanın içine maydanoz,soğan,köfte harcı eklenir.Yoğurulup ceviz büyüklüğünde kofteler haline getirilir.

Patlıcanlar kalın halka seklinde dogranıp şişe 1 köfte 1 patlıcan şeklinde dizilerek,üzerine biraz zeytin yağı gezdirilir. 200 derece fırında istediğiniz kıvamda pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.