Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Ispanaklı Çanak Köfte

(Ispanaklı Çanak Köfte nasıl yapılır)

Ispanaklı Çanak Köfte için kullanılan malzemeler :
500 gram kıyma (yağsız)
750 gram ıspanak
1 yumurta
2 kaşık sıvıyağ
4 dilim bayat ekmek içi
2-3 diş sarımsak
1 soğan
1 kaşık un
1 kaşık salça
bir buçuk bardak et suyu
kimyon, karabiber, yenibahar, tuz
2 yumurta (ıspanak için)
1 çay bardağı kaşar rendesi veya bir paket kaşar peyniri
2 domates

Tarifi :
Kıymayı büyük bir tepsiye alın. Bayat ekmek içini ufalayarak yumurtayı kırın. Soğanı rendeleyin, baharatları ekleyin ve tuzunu ayarlayın. Köfte harcını yoğurun. Ispanaklı harç için, ıspanakları ayıklayıp, bol suda yıkayın, kendi suyu ile haşlayın.

Yumurtaları kırıp, tuzu atın ve ıspanakları doğrayıp yumurtalarla karıştırın. Bir kaşık sıvı yağda, küçük küpler şeklinde doğradığınız soğanı kavurun. Bir kaşık salçayı ve bir kaşık unu ilave edin. Biraz çevirip, et suyunu ilave edin. Tuzunu ayarlayın ve ateşten alın. Bu sosu bir kenara koyun.

Hazırlanan köfte harcını altı parçaya bölün. Her birini önce yuvarlayın, baş parmak yardımı ile iç kısmını oyup çanak şekli verin. Yağlanmış bir tepsiye dizip, orta ısılı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın.

Hazırladığınız köftelerin iç kısımlarına ıspanaklı harcı doldurun. Domatesleri dilimleyin.

Bu dilimlerle köftenin üzerine kapak yapın. Son olarak, kaşar rendesini serpin. Eğer çedar peyniri kullanacaksanız, yıldız ya da üçgen şekiller verebilirsiniz. Hazırladığınız sosu ıspanaklara değdirmeden tepsinin dibine dökün.

Tekrar fırına sürün. Peynir biraz eriyinceye kadar fırında pişirin. Bu dekoratif ıspanak yemeğini, dilerseniz pilavla veya püre ile servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 07 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,010 saniyede oluşturuldu.