Bulgurlu Buğdaylı Salata için kullanılan malzemeler :
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı buğday
yarım demet nane
yarım demet maydonoz
5-6 dal dereotu
1 adet göbek marul
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tarifi : Buğdayı bir gece önceden ıslatın. Bulgur ve buğdayı ayrı ayrı kanatıp soğumaya bırakın. Nane, maydanoz, dereotu ve göbek marulu iyice yıkayıp suyunu süzdürün. İnce ince doğrayıp salata kabına aktarın. Soğuyan bulgur ve buğdayı ilave edin. Zeytinyağı ve nar ekşisi ile tatlandırarak servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin