Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kek Kalıbında Tavuk

(Kek Kalıbında Tavuk nasıl yapılır)

Kek Kalıbında Tavuk için kullanılan malzemeler :
2 tavuk budu
1 küçük soğan
1 defne yaprağı
tuz ve karabiber
1 yemek kaşığı toz jelatin
3 yemek kaşığı soğuk su
2 katı haşlanmış yumurta
yarım demet doğranmış maydanoz

Tarifi :
Kek kalıbını soğuk suyla ıslatın ve buzdolabına koyun. Tavuğu, dörde bbölünmüş soğanlarla ve defne yaprağı tuz ve biberle birlikte bir tencereye koyup üzerine soğuk su ekleyin. Bir taşım kaynatın. Üste çıkan köpükleri alın, üstünü kapatıp 45. dak. pişirin. Pişme suyunun 600 ml sini ayırın.

Tavuğun derisini ve kemikleri ayırıp, eşit parçalar halinde kesin. Jelatini suya döküp 5 dak. süngerleşinceye kadar bırakın. Kaseyi bir tencerenin içinde sıcak suda bırakın 1-2 dak. jelatin çözülünceye dek karıştırın. Tavuk suyunu tuz ve biberi ekleyip tatlandırın.

Bir kasede tavuğu haşlanmış yumurtalarla dikkatlice harmanlayın. Maydanozun 2/3 ünü ekleyip karıştırın.Tavuk karışımını soğutulmuş kalıba yerleştirin. Jelatinle kalıbı doldurun. Kalan jelatine kalan maydanozu ekleyip karıştırın.Kalıbı ve maydanozlu jelatini ayrı ayrı buzdolabına koyup 6 saat veya bir gece soğutun. Servis yapmadan evvel kalıbın kenarlarından çıkmış parçala parmağınızla düzeltin. Kalıbı 1-2 dak. çok sıcak suyun içine koyup sonra üstüne bir tabak koyup ters çevirin. Jelatinli karışımı kesip küçük küçük yanında servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : NİSADA
Gönderdiği tarih : 09 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.