Şehriyeli Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tavuk budu, kemiksiz
1'er adet havuç, kereviz vs.
2 kaşık zeytinyağı
¼ bardak tel şehriye
1-2 bardak su
tuz, karabiber
Tarifi : Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Zeytintağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin. Tel şehriyeyi ilave edip 5 dakika daha şehriyeler pişene kadar, ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin. Tuzunu ve biberini ekleyip biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009