Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Şehriyeli Tavuk

(Şehriyeli Tavuk nasıl yapılır)

Şehriyeli Tavuk için kullanılan malzemeler :
1 tavuk budu, kemiksiz
1'er adet havuç, kereviz vs.
2 kaşık zeytinyağı
¼ bardak tel şehriye
1-2 bardak su
tuz, karabiber

Tarifi :
Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın.
Zeytintağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin. Tel şehriyeyi ilave edip 5 dakika daha şehriyeler pişene kadar, ağzı kapalı olarak pişirmeye devam edin. Tuzunu ve biberini ekleyip biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.