Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Tombul Köfte

(Tombul Köfte nasıl yapılır)

Tombul Köfte için kullanılan malzemeler :
500 gram köftelik kıyma
1 adet soğan
1 su bardağı galeta unu
3 çorba kaşığı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber
süslemek için:
marul yaprakları, havuç, biberli zeytin

Tarifi :
Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun. Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlayıp, iri köfteler hazırlayın. Köfteleri arkalı önlü ızgara yapın ve servis tabağına alın. Marul yaprakları, havuç ve biberli zeytinle süsleyip, servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.