Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Piliçli Enginar Dolması

(Piliçli Enginar Dolması nasıl yapılır)

Piliçli Enginar Dolması için kullanılan malzemeler :
6 enginar
2 çorba kaşığı margarin
500 g kemiksiz tavuk eti
20 arpacık soğan
1 limon suyu
1 tatlı kaşığı un
1/2 tatlı kaşığı tuz
5 bardak su
1 demet dereotu
1 domates
1 tatlı kaşığı salça


Tarifi :
Soğanlar soyulup yemeklik olark doğranır. Bir tencerede margarin kızdırılır ve etler ilave
edilir. Biraz kavrulunca soğanlar eklenir. Soğanlar pembeleşince un ve salça koyulur,
biraz kavrulur. Suyu ve tuzu ilave edilir, 20 dakika pişmeye bırakılır. Bu arada
temizlenmiş enginarlar limonlu suda 20 dakika pişirilir, sonra süzülüp servis tabağına
alınır. İçlerine tavuklu harç koyulur ve dereotu serpilerek servis yapılır.


Yemeğin mevsimi : İlkbahar
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 25 Aralık 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.