Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Kokoreç

(Tavuk Kokoreç nasıl yapılır)

Tavuk Kokoreç için kullanılan malzemeler :
500 gram kuşbaşı kesilmiş tavuk göğsü
3 orta boy domates
3 çarliston biber
2 kırmızıbiber
5 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı acı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı hardal
3 çorba kaşığı soya sosu
8 adet jalapeno dilimli acı biber turşusu

dekor için:
baharatlarla marine edilip, fırınlanmış elma dilim patates

Tarifi :
Sarımsakları incecik kıyın. Teflon tencereye 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyip, sarımsakları orta ateşte pembeleştirin. Yıkanmış ve suyu iyice süzülmüş kuşbaşı tavukları teflon tencereye alıp, suyunu salana kadar pişirin. Suyunu saldığında ateşin altını açıp, suyu çektirin. Tavukların rengi pembeleşmeye başladığında 1 çorba kaşığı kadar daha tereyağı ekleyip, ocağın altını kısın. Tavukları sürekli karıştırarak nar gibi kızarmasını bekleyin. Ayrı bir yerde kabuklarını soymadan küp küp doğradığınız domates ve incecik yuvarlaklar şeklinde kestiğiniz çarliston ve kırmızıbiberleri tavuğa ekleyip karıştırın. Sebzelerin diri kalması için 2 dakika sonra ocağın altını kapatıp, tuz, karabiber, acı kırmızıbiber, hardal, soya sosu, kekik ve jalapeno dilimli acı biber turşusunu ekleyin. Fırında baharatlarla marine edilmiş elma dilim patatesle servis edin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.