Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Fıstıklı Kebap

(Fıstıklı Kebap nasıl yapılır)

Fıstıklı Kebap için kullanılan malzemeler :
500 gr. az yağlı koyun eti kıyması
150 gr. iç çam fıstığı
tuz,karabiber
5-6 adet sivri biber

Tarifi :
Az çekilmiş koyun eti kıymasını tuzla yoğurun. İç çam fıstıklarını 3-4 parçaya bölerek kıymaya ekleyin ve yoğurun. Yoğurduğunuz köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şişlerin üzerine dizin. Hazırladığınız şiş köfteleri kömür ateşinde pişirin. Biberleri de kömür ateşinde közleyerek pideye sarın. İsteğe göre köftelere pul biber ekerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,035 saniyede oluşturuldu.