Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Sebzeli Ekmek Dolması

(Sebzeli Ekmek Dolması nasıl yapılır)

Sebzeli Ekmek Dolması için kullanılan malzemeler :
1 adet köy ekmeği
2 adet patlıcan
4 adet kırmızı biber
2 paket labne peyniri
250 gr ıspanak
3 adet kuru soğan
2 kaşık sıvı yağ

Tarifi :
Köy ekmeğinin üzerini kapak şeklinde keserek çıkartalım.Patlıcanları ve biberleri halka şeklinde doğrayıp fırında kızarıncaya kadar pişirelim.Kuru soğanı sıvı yağda pembeleşinceye dek kavuralım.Ispanağın ilave edip soteleyelim. Labne peyniri ilave edip karıştıralım.Bütün malzemeyi sırayla ekmeğin içine dolduralım. Aliminyum folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletelim. Dilimleyerek servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 10 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,032 saniyede oluşturuldu.