Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kısmet Kebabı

(Kısmet Kebabı nasıl yapılır)

Kısmet Kebabı için kullanılan malzemeler :
500 gr kuşbaşı et
3 adet patates
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 kase yoğurt
1 tutam tuz
2 adet domates
2 adet yeşil biber

Tarifi :
Öncelikle eti, ince ince istediğiniz büyüklükte doğrayın. Tencereye bir miktar yağ koyup et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Minik minik doğranmış soğanlarıda hafif kavurup ete ilave edin ve ocağı kapatın. Patatesleri soyun ve rendenin kalın yeriyle rendeleyip fritözde veya tavada kızartın. Domates ve biberleride kızartın. Servis tabağının ortasına etleri kenarına patatesleri koyun ve bunların üzerine de sarımsaklı yoğurt dökün. Domates ve biberle süsleyip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.