Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Milas Köftesi

(Milas Köftesi nasıl yapılır)

Milas Köftesi için kullanılan malzemeler :
1 yarım kg kıyma
1 adet soğan
2 su bardağı un
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
8 diş sarımsak
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 çorba kaşığı salça
2 adet limon suyu
25 gr margarin
1 su bardağı sıvı yağ

Tarifi :
Kıyma rendelenmiş soğan, karabiber, tuz ve un iyice yoğrulur.Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılarak, unlanmış zemin üzerinde ince uzun silindir şekli verilir. Hazırlanan bu şeritlerden fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlatılır. Başka unlu bir tepsiye konarak köftelerin birbirlerine yapışmaması sağlanır. Tavaya konan sıvıyağ kızdırılıp köfteler içine atılır ve pişirilir. Pişen köfteler yağdan çıkarılıp bir kenarda bekletilirken, derin bir tencere ocağa konur,içine margarin,salça eklenip biraz kavrulduktan sonra önceden haşlanmış 1 bardak nohut eklenir, birkaç çevirdikten sonra köfteler eklenir. Ardından malzemenin üzerine çıkacak kadar sıcak su konup,ağır ateşte köfteler yumuşayıncaya dek pişirilir. Ayrı bir yerde limon suyu ve dövülmüş sarmısaklar karıştırılıp, yemek pişmek üzere iken eklenir. 5 dakika daha kaynatılır. Servis yaparken üzerine doğranmış maydanoz konabilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 11 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.