Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Terbiyeli Tavuk Şiş

(Terbiyeli Tavuk Şiş nasıl yapılır)

Terbiyeli Tavuk Şiş için kullanılan malzemeler :
750 gr tavuk kalça eti
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 kaşık zencefil
4 kaşık sıvı yağ
2 kaşık limon suyu
3 çay kaşığı kişniş
3 çay kaşığı kimyon
1 kaşık yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Tarifi :
Tavukları 4 cm’lik parçalar halinde doğrayalım. Parçaları tahta şişelere geçirip 12 dakika suda bırakalım. Sıvı yağ, soğan, sarımsak, zencefil, limon suyu ve baharatları ufalanıncaya kadar blenderdan geçirelim.Tuz ve yoğurdu karışıma ilave ederek marineti hazırlayalım.Tavukların üzerini hazırladığımız karışımla örtelim. Marine etmek üzere şişleri bir süre buzdolabında bekletelim. Şişleri ızgarada ters düz derek pişirelim. Sıcak servis edelim.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.