Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik

(Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik nasıl yapılır)

Kaşarlı Mantarlı Tavuk İncik için kullanılan malzemeler :
1 kg kanat incik
500 gr mantar
2 su bardağı kaşar rendesi
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı salça

Tarifi :
Önce kanatları bulamak için sosu hazırlanır. Bunun için yoğurt, salça, tuz ve baharatlar bir kabın içinde karıştırılır. Kanat incikler bu sosun içinde harmanlanır. Önceden ısıtılmış fırında yağlı tepsiye aralıklı dizilerek 200 derecede üzerleri kızırana kadar pişirin. Mantarları dilediğiniz gibi doğrayın, fırınlanmış olan inciklerin üzerine mantarları yerleştirin. Tekrar mantarlar suyunu salıp çekene kadar fırınlayın. Tepsiyi fırından tekrar alıp üzerlerine kaşar rendelerini serpin. Fırın içinde 5-6 dakika kadar tuttuktan sonra sıcak olarak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,047 saniyede oluşturuldu.