Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Abdigör Köftesi

(Abdigör Köftesi nasıl yapılır)

Abdigör Köftesi için kullanılan malzemeler :
kemiksiz kuzu, oğlak veya dana eti
soğan
haşlanmış pirinç
baharat

Tarifi :
Taze et dövülerek hamur haline getirilir, baharat ve haşlanmış pirinçle yoğrulur köfte yapılır. İnce doğranmış soğanlar suda tuzla birlikte kaynatılır, kaynayan suya köfteler atılır. Piştikten sonra bir saat kadar dinlendirilen köfteler pilav üzerine konularak servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.