Kavurma için kullanılan malzemeler :
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti (Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr. Margarin
Tarifi : 1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım. Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım. Tuzladığımız eti tencereye koyalım. 1 su bardağı suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, etler, suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.
Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapalım.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2009