Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kavurma

(Kavurma nasıl yapılır)

Kavurma için kullanılan malzemeler :
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti (Orta Yağlı)
1 Su Bardağı Su
1/2 Çorba Kaşığı Tuz
125 gr. Margarin

Tarifi :
1 kg kuşbaşı kuzu etini iyice yıkayıp, yarım çorba kaşığı tuzla karıştıralım. Eti kavuracağımız tencereye 125 gr. margarini alalım. Tuzladığımız eti tencereye koyalım. 1 su bardağı suyu ekleyelim. Tencerenin kapağını kapatıp, etler, suyunu çekip kızarıncaya kadar orta ateşte pişirelim.

Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servis yapalım.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 26 Kasım 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.