Ana Sayfa > Salatalar > Osmanlı Salatası

(Osmanlı Salatası nasıl yapılır)

Osmanlı Salatası için kullanılan malzemeler :
400 gr ince, kibrit kesimi beyaz lahana
yarım bağ ince doğranmis taze nane (kuru nane de kullanılabilir)
10 adet ince kibrit biçimi doğranmış kuru kayısı
1 adet ince doğranmış orta boy domates
100 gr çekilmis ceviz içi
1 adet ince, doğranmış çuşka biber
1 çorba kaşığı tuz

sosu için:
1 adet haşlanmış ve 6 eşit parçaya bölünmüş yumurta
2 adet limon

Tarifi :
Beyaz lahanayı bir kabın içine yerleştirin. Tuzu ilave edip elinizle iyice hamur yoğurur gibi yoğurun. Suyu çıkınca beş dakika bekleyin. Daha sonra soğuk suyla yıkayıp suyunu sıkın. Bir başka salata kasesine koyun.

Sırası ile üzerine geriye kalan malzemeleri ilave edin. Domates, taze nane (yoksa kum nane) ve ceviz içini, kayısıyı, limon suyunu ve sıvı yağı ilave ederek karıştırın.

Bu işlem bittikten sonra salatayı servis
tabaklarına alıp yumurta ile süsleyip servis yapabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,137 saniyede oluşturuldu.