Ana Sayfa > Salatalar > Nohut Ezmesi

(Nohut Ezmesi nasıl yapılır)

Nohut Ezmesi için kullanılan malzemeler :
nohut (1 su bardağı) 200 gr
zeytinyağı (¼ su bardağı) 45 gr
çam fıstığı (1,5 çorba kaşığı) 25 gr
kuş üzümü (2 çorba kaşığı) 25 gr
tarçın (1 çay kaşığı) 10 gr
limon suyu (1 adet)
tuz (1 çay kaşığı) 10 gr

Tarifi :
Nohudu akşamdan ılık tuzlu suda ıslatın. Kuş üzümünü 1 saat suda bekletin. Nohutu haşlayıp süzün ve ezerek püre haline getirin. Diğer malzemeyi püre nohuda katıp karıştırın, istediğiniz şekli verip servise çıkartın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 12 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.