Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Hamsili Ekmek

(Hamsili Ekmek nasıl yapılır)

Hamsili Ekmek için kullanılan malzemeler :
3 soğan
3 yumurta
3 domates
2 sivri biber
1 kg hamsi
1 demet pazı
2 dal taze soğan
maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağ
aldığı kadar mısır unu
karabiber
tuz

Tarifi :
Soğanlar, sivri biberler ve taze soğan doğranır. Bunlar bir tencerede kavrulur. Sonra içine doğranmış pazı ilave edilir. Biraz sıcak su koyulur, tuzu ve karabiberi atılır. Domatesleri doğranıp içine eklenir. Biraz sulu olması için biraz daha sıcak su koyulur ve karıştılıp ocaktan alınır. Bu harca mısır unu eklenir, karıştırılır. Kek hamuru kıvamında cıvık bir hamur elde edilir. İçine yumurtalar çırpılıp koyulur. Kıyılmış maydanoz ve hamsi de eklenip karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dökülüp 250 derecede pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Kış
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 14 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.