Tavuklu Hasanpaşa Köftesi için kullanılan malzemeler :
yarım kg tavuk
1 soğan
1 tutam maydonoz
kurutulmuş ekmek
1 yumurta
1 diş sarımsak
tuz,karabiber
püresi için:
4 patates
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
sosu için:
2 domates
1 tutam kuru domates
2 diş sarımsak
fesleğen
zeytinyağı
tuz
Tarifi : Köftesi için karıştırma kabına çekilmiş tavukgöğsü, soğan, doğranmış maydanoz kurutulmuş ekmek yumurta, tuz, karabiber ve sarımsak ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan köfte çanak şekli verilerek tepsiye dizilir.
Püresi için haşlanmış patatesler ezilir. Tereyağı ve süt ilave edilerek karıştırılır. Diğer taraftan sosu hazırlanır. Domatesler doğranarak sıvıyağda sotelenir.
Üzerine ıslatılan kuru domates doğranır. Sarımsak, fesleğen, zeytinyağı ve tuzu ilave edilerek pişirilir. Hazırlanan püre köftelerin içine şanti torbasıyla sıkılır. Sosu da etrafına dökülerek fırına verilir. Üzeri kızarana kadar pişirilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 13 Eylül 2009