Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Fırnda Otlu Piliç

(Fırnda Otlu Piliç nasıl yapılır)

Fırnda Otlu Piliç için kullanılan malzemeler :
1 adet tavuk
2 adet havuç
3 adet patates
1 adet soğan
3 dal kekik
3 dal fesleğen
3 adet kereviz yaprağı
1 kaşık bal
1 adet limon
4 kaşık zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kaşık salça
1 tutam karabiber

Tarifi :
Bütün taze otlar, salça, zeytinyağı, tuz, karabiber, limon suyu robottan geçirilip püre haline getirilir. Tavuk yıkanıp iyice kurulanır. Hazırlanan sos tavuğun içi ve dışına iyice sürülür. Soğan dört parçaya bölünerek küpler halinde kesilmiş sebzelere katılır. Hazırlanan iç tavuğa doldurulur. Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü yağlanmış dökme demir tencereye alınır. Kalan sebzeler ve sos tencereye eklenir. 250 dereceye getirilmiş fırında kapağı kapalı şekilde 40 dakika pişirilir. Kapağı açılıp fırın ızgara konumunu getirilip 20 dakika daha pişirilir.Servis ederken haşlanmış sebze ile garnileyebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,034 saniyede oluşturuldu.