Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Acılı Tavuk ve Pirinç

(Acılı Tavuk ve Pirinç nasıl yapılır)

Acılı Tavuk ve Pirinç için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı haşlanmış pirinç
1/4 veya 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
2 çorba kaşığı soya yağı
1 su bardağı domates sosu
4 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı kesilmiş kereviz
1/2 su bardağı kesilmiş soğan
1/4 su bardağı taze maydanoz
yarım kilo taze domates (kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)

Tarifi :
Bir tencerede yağı kızdırıp tavuk göğüslerini kızartın. Etler pişince bir kenara alın. Ayrı bir tavada yağı kızdırıp, un esmerleşene kadar unu kavurun. Kereviz, soğan ve maydanozu ilave edip 15 dakika daha kavurun. İçine domates, biber, domates sosu ve kızarmış olan tavuk etlerini ilave edip 5-10 dakika kadar daha kavurun. Sıcak pilav üzerinde servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.