Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Hint Usulü Piliç

(Hint Usulü Piliç nasıl yapılır)

Hint Usulü Piliç için kullanılan malzemeler :
1 tavuk göğsü
1 soğan
2 yeşil sivri biber
1 kırmızı biber
2 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kimyon
4 dilim tost ekmeği/bayat ekmek
sıvı yağ
tuz

Tarifi :
Tavaya biraz yağ koyulur ve küp şeklinde doğranmış soğanlar sotelenir. Sonra yeşil sivri biber ve kırmızı biber doğranıp ilave edilir. Sebzeler kavrulunca köri ve kimyon atılıp karıştırılır. Sonra tavuk etleri koyulur ve 3-4 dakika sotelenir. Sotelendikten sonra üzerlerine ekmekler kapatılır ve kapağı kapalı bir şekilde 10 dakika kısık ateşte pişirildikten sonra servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 28 Ocak 2004

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.