Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Gürcü Sarması

(Gürcü Sarması nasıl yapılır)

Gürcü Sarması için kullanılan malzemeler :
kırmızı pul biber
1 su bardağı bulgur
yarım su bardağı ceviz içi
2 adet sivri biber
3–4 adet taze soğan
2 çorba kaşığı domates salçası
1 demet maydanoz
tereyağı ve tuz
kara biber
1–2 kg haşlanmış patates
1–2 demet karalahana

Tarifi :
Kaynar suya atılan kara lahanalar az haşlanır. Patatesler de haşlanıp soyulur ve püre haline getirilir.

Tereyağı veya arzuya göre zeytinyağına ince doğradığınız maydanoz, taze soğan, ve bulgur az kavrulup ateşten alınır.

Pişirdiğimiz bu harç püreye eklenip, iyice yoğrulur. Bu harca kırmızı pul biber, kara biber ve tuz da eklenir. Ayrıca ceviz içi, biber, bir diş sarımsak da havanda iyice dövülür.
Bu harç da püreye eklenir ve tekrar yoğrulur.
Püre tamamlandıktan sonra lahanalar tek tek sarma şeklinde sarılır.

Sarmalar, öncelikle dibine sapları olmak üzere tencereye üst üste dizilir. Tencerenin üzerine dökmek için ayrı bir tavada bir miktar tereyağı eritilip, salça kavrulur; sonra 1 veya 2 su bardağı ölçüsünde su eklenip biraz kaynatılır.
Üzerine son olarak bu karışım dökülen sarmalar, kısık ateşte pişene kadar haşlanır.

Arzuya göre sade yada yanında yoğurtla servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 14 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.