Ana Sayfa > Salatalar > Macar Salamlı Fasulye Pilaki

(Macar Salamlı Fasulye Pilaki nasıl yapılır)

Macar Salamlı Fasulye Pilaki için kullanılan malzemeler :
300 gr taze fasulye
250 gr barbunya
250 gr kuru fasulye
5 domates
1 göbek salata
2 soğan
1 elma
5 çorba kaşığı sirke
tuz
karabiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
200 gr macar salamı

Tarifi :
Yeşil fasulyeyi ayıklayıp ikiye bölün. Ardından tuzlu suda haşlayın. Haşlanmış fasulyeyi süzüp soğumasını bekleyin. Barbunya ve kuru fasulyeyi yıkayıp ayrı tencerelerde pişirin.

Salatayı yıkayıp küçük küçük doğrayın. Domatesleri de yıkayıp dilimleyin. Soğanları soyup birini halka halka, diğerini küçük küpler halinde kesin. Elmayı soyup çekirdek kısmını temizleyin. Dörde bölüp çok küçük küpler halinde doğrayın.

Sirke, tuz, karabiber ve yağı karıştırın. Önce küçük küçük doğradığınız soğanı ve elmayı, ardından taze fasulye, barbunya ve kuru fasulyeyi bu karışıma ilave edin. Macar salamını ince şeritler halinde kesip salataya ekleyin.
Büyük bir salata tabağının içinde tüm salata malzemelerini tekrar harmanlayıp tuz ve karabiberle tatlandırıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.