Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Asma Yaprağında Enginar Dolması

(Asma Yaprağında Enginar Dolması nasıl yapılır)

Asma Yaprağında Enginar Dolması için kullanılan malzemeler :
5-6 enginar, temizlenmiş
dolmalık iç (dolma dolduracakmış gibi bir iç hazırlayın)
2 soğan, piyazlık doğranmış
1 havuç, halka halka doğranmış
1 limon
kaynamış su
zeytinyağı
süslemek için maydanoz

Tarifi :
Geniş bir kasenin içine soğuk su ve yarım limon suyu koyun. Enginarları bu su ile ovup aynı suyun içinde bırakın. Dolmalık içi hazırlayıp soğutun.

Tahtanın üzerine geniş bir asma yaprağı serin. Üzerine bir enginarı oturtun. Ortasına, büyüklüğüne göre 1-2 yemek kaşığı iç malzemeden koyun. Asma yaprağını bohça yapar gibi enginarın üzerine kapatıp bir ip ile bağlayın. Tüm enginarlar için aynı işlemi uygulayın. Doğradığınız soğanları ve havucu geniş ve yayvan bir tencerenin dibine yayın. Üzerine enginarları yerleştirin.

Tencereye, enginarların üzerini geçecek kadar kaynamış su ekleyin. Yarım limonun suyunu ve zeytinyağını ekleyip kısık ateşte yarım saat pişirin.

Pişince iplerini çıkarıp maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 15 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.