Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > St. Petersburg Köftesi

(St. Petersburg Köftesi nasıl yapılır)

St. Petersburg Köftesi için kullanılan malzemeler :
500 gram köftelik kıyma (tavuk kıyması da olabilir)
sosun malzemesi: 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı un, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı haşlanmış doğranmış mantar
1 su bardağı robotta çekilmiş taze veya konserve mantar
2 adet beyaz ekmek içi
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

kızartmak için; yarım su bardağı sıvıyağı

Tarifi :
Derin bir karıştırma kabında yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırıp, sıkıca yoğuruyoruz. Elimizi ıslatıp, ceviz büyüklüğündeki parçaları yuvarlayıp, parmak şeklini veriyoruz. Köfteleri bir tabağa yaydığımız una batırıp, tavada kızdırdığımız sıvıyağda kızartıyoruz. Servis tabağına köfteleri yerleştirip, üzerine hazırladığımız mantarlı sosu dökelim ve servise sunalım.

Sosun Tarifi:
Saplı küçük bir tencerede yağı eritip, unu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ederken hemen sütü ve haşlanmış, doğranmış mantarları ilave edip, yine sürekli karıştırarak, sosun topaklanmasını engelliyoruz. Tuz ve karabiberi ilave edip, muhallebi kıvamına gelen sosun altını söndürüyoruz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.