Ana Sayfa > Salatalar > Ekmek Salatası

(Ekmek Salatası nasıl yapılır)

Ekmek Salatası için kullanılan malzemeler :
1 kalın dilim ekmek (sert bir ekmek cinsi seçin veya 2 gün beklettikten sonra kullanın)
2 orta boy domates, dilimlenmiş
1 kereviz sapı
1/4 orta boy kırmızı soğan, çok ince dilimlenmiş
8 yaprak taze fesleğen (birkaç parçaya koparın)
tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarifi :
Küp küp doğradığınız ekmekleri bir çanağa koyun. Domatesleri üzerine dizin. Üzerine soğan, kereviz ve fesleğenleri ekleyin. Tuz ve biberle tatlandırın ve biraz zeytinyağı gezdirin. İyice karıştırıp birkaç saat bekletin. Buzdolabına koymayın.

Panzanella, Toskana yöresine özgü bir yemektir. Evde bulabileceğiniz malzemelere uyarlayabileceğiniz Panzanella'yı kimi kereviz, kimi salatalık, kimiyse sarımsakla yapar. Bu salatayı biraz erken hazırlayıp bekletirseniz, lezzeti daha da artacaktır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.