Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Ciğerli Kağıt Kebabı

(Ciğerli Kağıt Kebabı nasıl yapılır)

Ciğerli Kağıt Kebabı için kullanılan malzemeler :
750 gr süt kuzusu
1 adet kuzu ciğeri
3 adet kuzu böbreği
9 adet yeşil soğan
1 demet dereotu
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı kekik
tuz-karabiber
1 adet yağlı kağıt

Tarifi :
Eti ve ciğeri irice kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Böbrekleri dörde bölün. Soğanları birer santim uzunluğunda, dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.

Hazırladığınız yiyecekleri, iki kat yağlı kağıt üzerine koyun. Tuz, biber, kekik ve tereyağını kattıktan sonra altüst edip üzerini kağıtla kapatın ve iple paketleyin.

Paketin üzerini suyla ıslatın. Bir tepsi içinde sıcak fırına sürün. 1-1,5 saat pişirin. Kebabı, kağıdın içinde soğutmadan servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 16 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.