Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Fındıklı Lahana Sarması

(Fındıklı Lahana Sarması nasıl yapılır)

Fındıklı Lahana Sarması için kullanılan malzemeler :
2 demet haşlanmış karalahana
1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
3 soğan
1 çay bardağı mısır yağı
1 çay bardağı pirinç
yarım demet maydanoz
2-3 arnavutbiberi
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı sıcak su
tuz

Tarifi :
Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın. Fındığın bir avuç kadarını ayırıp kalanını bıçakla irice kıyın. Yarım çay bardağı mısır yağını tencerede ısıtıp soğan ve fındığı kavurun. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Bir çay bardağı su ve pirinci ekleyip tekrar karıştırın. Karalahana yapraklarının içine pirinçli harcı paylaştırıp muska şeklinde sarın. Tencereye dizip üzerine arnavutbiberleri, kalan mısır yağı ve 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Orta ateşte 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.