Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Biryani

(Tavuk Biryani nasıl yapılır)

Tavuk Biryani için kullanılan malzemeler :
1 kg. basmati pirinç
6 adet tavuk budu
1 baş halka doğranmış soğan
2 adet doğranmış domates
1/2 tatlı kaşığı garam masala
1/2 tatlı kaşığı hint safranı
1,5 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı zencefil
4 diş dövülmüş sarımsak
1 çay fincanı sıvıyağ
2 çay fincanı su
tuz

ayrıca,
3-4 adet kakule
5-6 adet karanfil
1-2 adet tane karabiber

Tarifi :
Pirinci bol su ile yıkayın. Haşlama suyuna, pirince hoş bir koku ve tat vermesi için 1-2 adet tane karabiber, 5-6 adet karanfil ve 3-4 adet kakule atarak biraz diri olarak haşlayıp, süzün.

Tencerede 1 fincan sıvıyağı kızdırın. Halka halinde doğranmış soğanları birbirinden ayırarak tencereye atın, hafif ateşte kahverengi bir renk alıncaya kadar 10 dakika kavurun. Daha sonra dövülmüş sarımsağı ve zencefili ilave edin, şöyle bir çevirip tüm diğer baharatları ve ince doğranmış domatesleri ekleyin. Tavuk butlarım ikiye keserek kavrulmuş soğan, sarmısak, baharat ve domates karışımına atın. Etler altın rengi alıncaya kadar hep birlikte 5 dakika kavurup, 2 çay fincanı su ekleyerek 20 dakika pişmeye bırakın. Tavuk etleriniz piştikten sonra, önceden diri olarak haşladığınız pirincin, hemen hemen üçte birini, bir başka tencerenin dibine koyun. Üzerine bir sıra tavuk eti sıralayın. Soğanlı sostan bir miktar üzerine gezdirin ve üzerini tekrar pirinçle kapatın. Kalan tavuk etlerini ve sosunu boşaltıp pirincin kalanı ile üzerini kapatın. Yani üç kat pirinç, iki kat da tavuk olmak üzere 5 kat olarak hazırlayın. Safranı 1 çorba kaşığı suyun içinde iki dakika kadar bekleterek sulandırıp yemeğin üzerine ekleyin. Safran yemeğe hoş bir koku ve renk verir. Daha sonra kapağını kapatarak kısık ateşte 20 dakika, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Biryani'yi servis yapmadan hemen önce, sosun pirince iyice karışmasını sağlamak için pirinçleri ezmeden karıştırın. Geniş bir tabağa alarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.