Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Çerkez Tavuğu 3

(Çerkez Tavuğu 3 nasıl yapılır)

Çerkez Tavuğu 3 için kullanılan malzemeler :
400 gr. tavuk flatosu
1 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat ekmek içi
yarım su bardağı su
4 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
karabiber
kırmızıbiber

Tarifi :
Tavuk etlerini bol suda haşlayın. Eti iyice lif lif ayırın. Dilimlenmiş etleri bir tabağa bastırmadan yayın ekmek içini ufalayarak 1 su bardağı süt ya da suda ıslatın. Suyunu sıkıp bir kaba aktarın. Ceviz ekmek içi tuzu,baharatları ve sarımsağı robotta karıştırın zeytinyağını da ilave edin. Hazırladığınız harcı azar azar su ilave edip boza kıvamına getirip tavukların üzerini örtecek şekilde dökün. Üzerini hindistan ceviziyle süsleyin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 21 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.