Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Yılbaşı Hindisi

(Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır)

Yılbaşı Hindisi için kullanılan malzemeler :
1 tane hindi (ortalam 5 ila 5,5 kg)
1 tane portakal
1 çorba kaşığı ince doğranmış biberiye
Bir buçuk çorba kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı kimyon tohumu
5 sap yapraklı maydanoz
Bir orta boy soğanın çeyreği
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan (iri doğranmış)
2 sap kereviz (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı pul kırmızıbiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı bal
Tuz, karabiber (istenilen miktarda)
100 gr tereyağı
1 adet küçük boy küp küp doğranmış elma
100 gr kayısı (kuru, 4’e kesilmiş)
50 gr şoklanmış vişne
3 çorba kaşığı iri doğranmış maydanoz
60 gr iri iri dövülen fındık ve ceviz
40 gr badem (soyulmuş, hafif kavrulmuş, iri dövülmüş)
5 dilim tost ekmeği (kenarları alınmış, küçük küp doğranmış)

Tarifi :
1 tane portakalı kabuğuyla beraber rendeleyiniz. Biberiyeyi katıp, harmanlayın. 1 çorba kaşığı kişniş tohumu, kimyon tohumu, pul kırmızıbiber, tarçın, bal, tuz ve karabiberi havanda iyice ezin. Biberiyeli portakal, tereyağının yarısı ve ezilmiş baharat karışımını krema kıvamına gelinceya kadar iyice karıştırın.

Hindiyi, göğüs kısmı yukarıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına, özellikle göğüs ve but kısımlarına tereyağlı karışımı iyice sürün.

Maydanoz yaprakları ve çeyrek soğanı hindinin göğüs boşluğuna yerleştirin.
Kalan kişniş tohumunu hafifçe dövün. Kalan tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve kerevizleri katıp, karıştırarak orta ateşte 5 dak. soteleyin. Karıştırmaya devam ederek elmayı ekleyin ve 5 dak. daha pişirin. Dövdüğünüz kişniş tohumunu ilave edip, 1-2 dak. daha karıştırarak pişirin. Kalan tüm malzemeleri katın ve iyice harmanlayın.

Elmalı karışımın yarısını hindinin göğüs boşluğuna çok sıkı olmayacak şekilde doldurun. Hindinin bacaklarını yukarıda çarpraz olacak şekilde sıkıca bağlayın.

Hindiyle birlikte verilen pişirme termometresini, kullanma talimatında olduğu gibi hindinin göğüs etine yerleştirin.

Pişirme torbasına çok az un koyup, torbanın her tarafını unlayın ve fazla unları silkeleyin. Hindiyi pişirme torbasına yerleştirin. Torbanın ağzını yanmaz tel ile sıkıca bağlayıp, üzerine toplu iğne ile birkaç delik açın.

Önceden ısıtılmış 190 °C fırında 1 saat 40 dak. pişirdikten sonra pişirme termometresinin hareketini takip edin. Hindiyi fırından çıkardıktan sonra yaklaşık 10-15 dak. dinlendirin.

Hindinin servis edilmesinden 10 dak. önce kalan elmalı karışımı, bir çorba kaşığı ısıtılmış tereyağında ve orta ateşte karıştırarak, elmalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dak. pişirin. Hindi ile beraber servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Aralık 2010

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.