Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Mercimekli Yaprak Sarması

(Mercimekli Yaprak Sarması nasıl yapılır)

Mercimekli Yaprak Sarması için kullanılan malzemeler :
asma yaprağı 250 gram
su 3 su bardağı
kırmızı mercimek 1 su bardağı
soğan 2 orta boy
zeytinyağı 1/2 su bardağı
bulgur (köftelik) 1/2 su bardağı
tuz 2 tatlı kaşığı
şeker 1 yemek kaşığı
nane
karabiber
kırmızıbiber
limon suyu

Tarifi :
Yaprakları yıkayın, saplarını ayırın. Tencereye suyu koyun, kaynayınca yaprakların yansını ekleyin, bir kez alt üst ederek 4-5 dakika pişirin, diğer yansını da aynı şekilde haşlayın. Haşlama suyunu ölçün, 3 su bardağına tamamlayın ve bekletin. Mercimeği yıkayın, süzün. Soğanı soyun, yıkayın, ince ince doğrayın, yağla birlikte tencereye koyun, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 7-8 dakika öldürün. Mercimek ve bulguru ekleyin. Haşlama suyundan 1 su bardağı koyun, karıştırın, 15 dakika dinlendirin. Tuz, şeker, nane ve baharatı katıp tekrar karıştırın.

Yaprakların damarlı yüzü, sarıldığında içe gelecek şekilde yerleştirin, birer kenarına hazırlanan içten koyun, bohça gibi sarıp, yassı ve beşgen şekilli dolmalar yapın. Yayvan bir tencerenin dibine asma yapraklarından döşeyin. Dolmaları katlanan yüzü alta gelecek şekilde dizin, en üste ısıya dayanıklı düz bir tabak kapatın. Kalan haşlama suyunu ısıtın, dolmaların kenarından yavaş yavaş boşaltın, 1 saat kadar pişirin.

Soğuyunca servis tabağına alın. Dilimlenmiş limonla servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,016 saniyede oluşturuldu.