Ana Sayfa > Pastalar - Kekler > Cheese Cake 2

(Cheese Cake 2 nasıl yapılır)

Cheese Cake 2 için kullanılan malzemeler :
Tabanı için:
100 gr eritilmiş soğumuş tereyağı
2 paket burçak bisküvi

Kreması için;
600 gr labne peyniri
200 gr krema
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 tane yumurta

Sosu için:
1,5 limonun suyu
1 limon kabuğu rendesi
1,5 su bardağı su
1 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
Yarım çay bardağı şeker

Tarifi :
Bisküviyi rondodan geçirip erimiş tereyağı ile karıştırın. 25 cm’lik kelepçeli kalıba yağlı kağıt yerleştirdikten sonra karışımı üzerine döküp bastırarak düzleştirdikten sonra kenarlarını alüminyum folyo ile kaplayıp buzdolabına koyun.

Kreması için labne peyniri, şeker ve vanilyayı şeker eriyene kadar çırpın. Daha sonra kremayı nişastayı ve unu da koyup tekrar çırpın. Son olarak 3 yumurtayı teker teker çırparak karışıma ekleyin.

Kremayı dolaptan çıkardığınız kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 150 derece fırında altlı üstlü fansız olarak 1 saat kadar pişirin. Pişme süresi fırınlara göre farklılık gösterebiliyor. O yüzden 50. dakikadan sonra kontrollü gidilirse iyi olur. Ayrıca çatlamaması için de fırına dayanıklı bir kaba kaynamış su koyup onu da fırının en altına yerleştirin.

Ortası hafif sallanıp kenarları sallanmıyorsa (doğru anlatabildim mi bilmiyorum) pişmiş demektir. Piştikten sonra fırını kapatın, kapağını da aralıklı bırakarak 25-30 dakika kadar fırında bekletin.
Cheesecake fırında pişerken sos için bütün malzemeleri karıştırıp 5 dakika kadar kaynatın. Son olarak her ikisi de oda sıcaklığına gelince sosu üzerine döküp 1 gece buzdolabından dinlendirin.

Not: Topaklanma ihtimalini ortadan kaldırmak için oda sıcaklığında su kullanmanızı ve nişastayı suda çözüp tencereye eklemenizi öneriyorum. Daha sonra üzerine şeker, limon suyu, limon kabuğu rendesini ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısın ve o şekilde 5 dakika kadar kaynatın. Yalnız bazı limonların aroması çok yüksek olabiliyor. O yüzden limon suyunu ve kabuğunu eklerken dikkatli davranmakta fayda var. Limon suyunu eklerken azar azar ve tada tada gidebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 27 Kasım 2017

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.