Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Biber Dolması

(Biber Dolması nasıl yapılır)

Biber Dolması için kullanılan malzemeler :
250 gr. kıyma,
12 adet dolmalık biber,
1 adet soğan,
1 çay bardağı pirinç,
Yarım demet maydonoz,
Yarım demet dereotu,
3 adet domates,
3 kaşık margarin,
1 yemek kaşığı salça,
tuz
karabiber,
nane

Tarifi :
Biberleri saplarından tutup baş parmak ile bastırarak üzerini açın. İçlerinden tohumları boşaltıp, iyice yıkayın. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı, kıymayı, yıkanmış ve ayıklanmış pirinci, ince doğranmış domatesi, kıyılmış maydonoz ve dereotunu, tuz, karabiber, salçayı ve naneyi iyice karıştırın.

Hazırladığımız bu içi, biberlerin içine fazla bastırmadan doldurun. Ve derince bir tencereye dizin. Hepsi dolduktan sonra üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tencerenin ağzını kapatarak hafif ateşte 25-30 dakika pişirin.

Arzuya göre biberlerin çıkan kapaklarını süsleme amacıyla üzerine kapatabilirsiniz. Ya da yuvarlak doğranmış domateslere bir kürdan saplayıp, dolmalarımızın üzerine kapak olarak kapatabilirsiniz...

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 13 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.