Ana Sayfa > Tatlılar > Yoğurt Tatlısı

(Yoğurt Tatlısı nasıl yapılır)

Yoğurt Tatlısı için kullanılan malzemeler :
12 yemek kaşığı şeker
12 yemek kaşığı yoğurt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
çeyrek margarin
14 Yemek kaşığı un

Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
limon.

Tarifi :
Şeker ve yumurta çırpılır, yoğurt, yağ ilave edilir karıştırılır, un ve karbonat eklenir, karıştırılır yağlanmış kalıp tepsiye dökülür, fırına verilir.

Şerbet için su ve şeker karıştırılır, ocakta kaynayıncaya kadar beklenir kaynayınca 1-2 damla limon damlatılır, 5 dakika kaynatılıp ocaktan alınır.

Pişen pasta ılıdıktan sonra şerbet ılık olarak dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 23 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.