Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Patlıcan Dolması

(Patlıcan Dolması nasıl yapılır)

Patlıcan Dolması için kullanılan malzemeler :
6 adet patlıcan
1 domates (ince doğranmış)
2 adet soğan
1/2 tatlı kaşığı un
2 bardak et suyu veya su
tuz
İç Malzemesi :
500 gram kıyma
1 aet soğan
150 gram pirinç
1 adet domates
dereotu
tuz
karabiber
nane
3/4 su bardağı et suyu veya su

Tarifi :
Öncelikle iç malzemesini hazırlayın. Bunun için bir tepsiye kıyma ve diğer malzemeleri ilave ederk yoğurun. Bir kenarda beklemeye bırakın.

Bu arada patlıcanların saplarını ve diğer ucunu kesip, ortadan ikiye bölün. Alt ve üst kısımlarından birer santim kabuk bırakarak, patlıcanları soyun.

İçlerini kabak oyacağı ile çıkartıp, tuzlu suda 30 dakika dinlendirin. Yıkayıp kuruladıktan sonra içlerini doldurun. Tencereye koyun.

Başka bir tencereye 1 çorba kaşığı yağı koyup, eritin. İçine soğanı ve ve unu ilave ederek, bir dakika kavurup, suyunu ve tuzunu koyarak bir kere kaynatıp, dolmanın üzerine dökün. Kapağını kapatarak ağır ateşte 45 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 30 Kasım 2003

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.