Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tarçınlı Tavuk Budu

(Tarçınlı Tavuk Budu nasıl yapılır)

Tarçınlı Tavuk Budu için kullanılan malzemeler :
4 tavuk budu
2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı soya sosu
kekik
tuz
1 patlıcan
1 havuç
7 yeşil soğan
5 mantar

Tarifi :
Tavuk budlarının üzerine bıçakla delik açılır ve buralara sarımsak yerleştirilir. Butlar bir kaba alınır, üzerine tuz ve tarçın serpilir, yağ gezdirilir, kekik ve soya sosu ilave edilip karıştırılır. Butlar sos içinde biraz bekletilir sonra 170 derecelik fırında kızartılır. Bir tavada biraz yağda havuç, mantar, patlıcan sotelenir. Tuz atılır. Yeşil soğanlar da doğranır ve karıştırılıp ocaktan alınır. Tavukla birlikte servis yapılır.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 08 Eylül 2004

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,009 saniyede oluşturuldu.