Körili Tavuk için kullanılan malzemeler :
2 adet tavuk göğsü
2 adet konserve garnitür(Bezelye,Havuç,Patates)oluşan
3 adet domates
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
kaşar peyniri
köri
tuz
Tarifi : Oval borcamı yağlayalım. Kaşar peyniri serpelim.
2 adet haşladığımız tavuk göğsünü didikleyerek köriyelim ve kaşar peynirin üstüne dizelim. Üstüne garnitürleri ve kabuğu doğranmış domatesleri ekleyelim. Sıvıyağ,un,süt ile yaptığımız beşamal sosu üstüne dökelim ve üzerine kaşar peyniri dökerek önceden ısıtılmış fırında 185-200 C üstü kızarana dek pişirelim.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : ArzuYenihayat Gönderdiği tarih : 02 Ekim 2004
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin