Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Akdeniz Usulü Köfte

(Akdeniz Usulü Köfte nasıl yapılır)

Akdeniz Usulü Köfte için kullanılan malzemeler :
kereviz yaprağı
1 adet kereviz
100 gr körpe havuç
2 kutu soyulmuş domates konservesi (800 gr)
7 yemek kaşığı zeytinyağı
200 gr arpacık soğanı
4 diş sarımsak
tuz, karabiber
80 gr ceviz içi
80 gr kurutulmuş domates
2 dilim tost ekmeği
1/2 demet maydanoz
1 küçük demet fesleğen
4 adet ançuez fileto
500 gr dana kıyma
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı sıvıyağ

Tarifi :
Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın.
Kıymayı yumurta, tost ekmeği, kurutulmuş domates, cevizli karışım, maydanoz, fesleğen ve ançuezleri yoğurun, yoğururken tuz ve karabiber ilave edin.
Kıymalı karışımdan 16 köfte hazırlayın. Kızgın yağda ve orta ateşte kızartın.
Köfteleri sıcak domates sosunun üzerine koyun, üstlerine kereviz yaprakları serpiştirip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 11 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.