Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Beğendili Patlıcan Kebabı

(Beğendili Patlıcan Kebabı nasıl yapılır)

Beğendili Patlıcan Kebabı için kullanılan malzemeler :
2 adet bostan patlıcanı (enlemesine doğranmış)
2 adet kemer patlıcanı (közlenmiş)
2 adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
yarım kilo bıçak kıyması
2 adet rende domates ve salça
kızartmak için sıvı yağ

beşamel sos için :
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı süt
yeteri kadar tuz

Tarifi :
Kemer patlıcanları ateşte közleyip soğuk suya atın. Kabuklarını çıkarıp üzerine 1-2 damla ljmon sıkarak ekmek tahtasında bıçak ile kıyın.

Beşamel sos hazırlayın. İçerisine ilave edip karıştırarak bir kenarda bekletin. Bir kapta soğan ile kıymayı kavurun. İçerisine salça, domates, dereotu, tuz ve biber ilave ederek tatlandırın.
Kızartmış olduğunuz patlıcanları kağıt havlu üzerinde yağını çekinceye kadar bırakın. Patlıcanları ısıya dayanıklı servis tabağına alın. Üzerine kıymayı ve başamel sosu ekleyin. Fırında üst ızgarada 5 dakika kadar kızartıp servise sunun.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : MeLTeM
Gönderdiği tarih : 13 Kasım 2004

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.